Kod CN: 7211 29 00 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości < 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na zimno, nieplaterowane, niepowleczone ani niepokryte, zawierające >= 0,25% masy węgla
Kod CN: 8403 10 10 - Kotły centralnego ogrzewania, nieelektryczne, żeliwne (z wył. kotłów wytwarzających parę wodną i kotłów wodnych wysokotemperaturowych objętych pozycją 8402)
Kod CN: 3502 90 70 - Albuminy, zdatne do konsumpcji przez ludzi (z wył. albuminy jaja i albuminy mleka [włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki])
Kod CN: 0403 90 33 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, w stałej postaci, słodzone, o zawartości tłuszczu > 1,5% ale <= 27% masy (z wył. jogurtu, aromatyzowanych lub zawierających dodatek owoców, orzechów lub kakao)
Kod CN: 0207 55 95 - Wątróbki z gęsi (z gatunków domowych), zamrożone (z wył. wątróbek otłuszczonych)
Kod CN: 0102 29 61 - Krowy o masie > 300 kg, do uboju (z wył. jałówek)
Kod CN: 0302 42 00 - Sardele (Engraulis spp.), świeża lub schłodzona
Kod CN: 4805 19 - Papier na warstwę pofalowaną, niepowleczony, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu (z wył. papieru półchemicznego na warstwę pofalowaną i papieru słomowego na warstwę pofalowaną)
Kod CN: 8207 50 - Narzędzia do wiercenia, wymienne (z wył. do wiercenia w kamieniu, do wierceń ziemnych lub do gwintowania otworów)